Betti cica kalandjai

Betti cica kalandjai

Betti születésnapja

Ünnepel a család

2017. augusztus 06. - blogoskarcsi

Augusztus 6. különleges nap a család életében. Ilyenkor Lelle, Apa és Anya is vidám, hiszen arra emlékeznek, hogy ezen a napon lépett be az életükbe egy picinyke szőrmók.

 betti_nyujto.JPG

 

Lelle már kora reggel talpon volt, és alig várta, hogy a szülei is felébredjenek.

-Ugye tudjátok, milyen nap van? -Kérdezte, ahogy Apa és Anya kitette a lábát a hálószobából.

-Hogyne tudnánk! Ma van Betti születésnapja! Ezt meg kell ünnepelnünk -mondta Anya.

-Azt hiszem, ma a macskák valami különlegeset kapnak ebédre. Csirketortát készítek nekik! De nem ám maradék húsból! A legjavából - tette hozzá Apa, és kivette a mélyhűtőből a csirkemellet. Miután a hús kiolvadt, ledarálta és egy műanyag tálba tette és jó erősen lelapította, hogy átvegye az edény alakját.

-Most kitesszük egy tálcára, és beborítjuk macskamentával, hogy szép legyen! - magyarázta Apa, és úgy is tett, ahogy ígérte. Ebben a pillanatban beszaladt az ünnepelt és kedves barátnője, Ugri.

-Boldog születésnapot, Bettike -mondta a család, és ünnepélyesen átadták az ebédet a cicáknak. Így ünnepelték, hogy Bettike időközben szép nagy, egészséges macsekká nőtt. Miközben Betti és Ugri jóízűen lakmározott, Lelle megkérte Apát, mesélje el, hogyan is került hozzájuk a kedvenc állata.

-Már ezerszer elmondtam, de nem bánom! Éppen a munkából értem haza, amikor megláttam, hogy egy kóbor macska négy kölyökkel fekszik a hintaágyon. Te nem voltál itthon, mert a nagymamáddal nyaraltál. Másnap délután értél haza, és már a kapuban megmutattam Bettikét.

-Igen! Aranyos volt! Igaz, én először azt hittem, hogy egy hörcsögöt tartasz a kezedben, mert annyira picike volt -mosolygott a kislány.

 Alig telt el néhány perc, és a csirketorta az utolsó falatig a macskák gyomrába került Betti elégedetten megnyalta a száját és megkezdte a szokásos délutáni pihenőjét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://betticicakalandjai.blog.hu/api/trackback/id/tr3512723964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása